söndag 14 oktober 2012

Barnrum

När vi flyttade till vårt blåa radhus i december 2010 var sonen 5 månader gammal. Hans rum fick länge agera som förråd för alla grejerna, men när vi tyckte att han skulle börja sova i eget rum ville vi fixa till hans rum. Det var inte helt lätt att välja färger till en liten kille, som skulle kunna ha rummet även ett antal år framöver. Till slut föll valet på flyplansmotiv med ljusa färger.

Ägaren före oss hade målat rummet vitt över en gul tapet och när vi började riva visade det sig att det var många tapetlager under, så det blev många kvällar med rivning. Golvet var någon billig laminat, så vi ville byta ut den också när vi ändå höll på.


 Vi höll på att lessna på förarbetet då vi även blev tvungna att använda easy cover före målning och tapetsering då väggen var så ojämn. Men med lite tidspress före dotterns kommande kalas, då långväga gäster skulle komma på besök, blev rummet klar, nästan i allafall. Listerna var inte på plats, men det såg ut som ett rum.

Min pappa, som är snickare, fick snickra en spjälsäng till våran lille prins. Hittade även inspiration på internet på en flyplanshylla, som pappa snickrare, och den passar så bra in i lillens flygplansrum. Även en fin flygplanslampa hittade vi på K-Rauta och till nattlampor blev det 2 stycken stjärnor från Ikea.
Numera ser rummet lite annorlunda ut, spjälsängen är utbytt till en växasäng och det har tillkommit lite mer möbler, tavlor mm. Ska knäppa lite kort här framöver och lägga ut dom.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar